Laatste nieuws | Page 115

  • Cataplexie: Symptomen en oorzaken

    Juni 1, 2023

    Cataplexie is een complexe en vaak onbegrepen slaapstoornis die de levenskwaliteit van mensen aanzienlijk kan beïnvloeden. In dit artikel gaan we in op de complexiteit van cataplexie en het verband met narcolepsie, en onderzoeken we de rol van hypocretinetekort bij het ontstaan ervan.

  • Valeriaanwortel voor slaap

    Juni 1, 2023

    Valeriaanwortel is een natuurlijk kruid dat vaak wordt gebruikt als slaapmiddel om de kwaliteit van de slaap te verbeteren en slapeloosheid tegen te gaan. Het werkt door mogelijk de natuurlijke productie van gamma-aminoboterzuur (GABA), een neurotransmitter die ontspanning bevordert, te versterken. Hoewel studies wijzen op positieve effecten, verschilt de exacte efficiëntie per individu. Ondanks de natuurlijke oorsprong is het raadzaam een arts te raadplegen voordat u met een kuur met valeriaanwortel begint.

  • Is slaapapneu genetisch bepaald?

    Juni 1, 2023

    Slaapapapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap herhaaldelijk stopt en begint, heeft mogelijk een genetisch verband. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een familiegeschiedenis van slaapapneu meer kans hebben om deze aandoening te ontwikkelen. Factoren zoals lichaamsgewicht, leeftijd en levensstijl spelen ook een rol. Hoewel een genetische aanleg niet kan worden veranderd, kan het beheren van andere risicofactoren en het zoeken van de juiste behandeling helpen de symptomen onder controle te houden en complicaties te verminderen.

  • Hoofdpijn door slapen

    Juni 1, 2023

    Hoofdpijn na het slapen kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals een verkeerde slaaphouding, slaapstoornissen of andere onderliggende gezondheidsproblemen. Deze hoofdpijn bij het ontwaken kan wijzen op problemen zoals slaapapneu of slapeloosheid. Andere mogelijke oorzaken zijn uitdroging, slechte voeding of stress. Het is cruciaal om de oorzaak te achterhalen en aan te pakken, want langdurige problemen kunnen leiden tot chronische hoofdpijn. Als de symptomen aanhouden, is medisch advies aan te raden.

  • Micro Slaap

    Juni 1, 2023

    Microslaap verwijst naar korte, onbedoelde episodes van verlies van aandacht die gepaard gaan met gebeurtenissen zoals een lege blik, hoofdknikken en langdurig sluiten van de ogen. Deze perioden kunnen een fractie van een seconde tot 30 seconden duren en doen zich vaak voor wanneer iemand moe is maar probeert wakker te blijven. Hoewel het onschuldig lijkt, kan microslaap ernstige gevolgen hebben, vooral bij het uitvoeren van taken zoals autorijden.

  • Binaurale slagen

    Juni 1, 2023

    Binaurale beats zijn unieke geluidsfrequenties die de hersenactiviteit kunnen beïnvloeden en mogelijk cognitieve functies kunnen verbeteren. Deze techniek werkt door verschillende frequenties in elk oor af te spelen, waardoor de hersenen worden aangemoedigd zich af te stemmen op een specifieke frequentie. Het wordt gezien als een niet-invasieve, drugsvrije methode voor stressvermindering, betere concentratie en betere slaap. De wetenschap is veelbelovend, maar er is meer onderzoek nodig om de potentiële voordelen volledig te begrijpen.

  • Voedingsmiddelen die u helpen slapen

    Mei 31, 2023

    Ontdek natuurlijke slaapmiddelen in uw keuken! Dit artikel onthult hoe specifieke voedingsmiddelen, zoals kersen, kiwi's en vette vis, uw slaapkwaliteit kunnen verbeteren. Ook wordt uitgelegd hoe deze voedingsmiddelen bijdragen aan de productie van serotonine en melatonine, cruciale hormonen voor de slaapregulering. Duik erin om te leren hoe u uw nachtelijke rust kunt verbeteren door veranderingen in uw voeding.

  • Waarom is het zo moeilijk om wakker te worden?

    Mei 31, 2023

    Moeilijkheden bij het ontwaken 's ochtends kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder een gebrek aan kwaliteitsslaap, een onregelmatig slaapschema of medische aandoeningen zoals slaapapneu of depressie. Zorgen voor een goede slaaphygiëne, een consistent waak-slaap schema aanhouden, en indien nodig professionele hulp zoeken, kan het wakker worden en de algemene slaapgezondheid verbeteren.

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/