Atleten Gebruiken Cannabis Als Trainingstool
Gepubliceerd:
Er zijn verschillende verbanden ontdekt tussen cannabis en atletische kwaliteiten. De positieve effecten van cannabis wekten veel interesse op in de atletische wereld. Het algemene stereotype van een cannabisgebruiker is een pizza-verslindend, aan de bank genageld persoon, maar dit stereotype wordt continu ontkracht door de ontwikkeling van de cannabiscultuur en wetenschappelijk onderzoek. Laten we eens kijken naar het verband tussen atleten en cannabis en de manier waarop het hun prestatie beïnvloedt.
MICHAEL PHELPS
Laten we beginnen met de legendarische atleet Michael Phelps. Met 23 Olympische gouden medailles verbreekt Phelps het wereldrecord bij de Olympische Spelen. Zoals veel mensen al weten, werd er 3 maanden na de Olympische Spelen in Beijing een foto genomen waarop Phelps aan een bong hees. Dit veroorzaakte natuurlijk veel controversie; een wereldvermaarde atleet is een drugsgebruiker. Phelps verontschuldigde zich voor dit incident. Deze gebeurtenis betekende meer voor de cannabiswereld dan je misschien op het eerste gezicht zou denken; hoe kan een recordbrekende goudemedaillewinnaar wiet gebruiken, is dat niet slecht voor atletische prestaties? Blijkbaar niet, zoals Phelps aantoonde. Het is belangrijk om op te merken dat Phelps niet actief pleit voor legalisering van cannabis, maar de waarheid over hoeveel Phelps rookte of heeft gerookt is niet langer relevant, wat uitmaakt is het effect van het “bong-incident” op de wereld van cannabis en sport.
Veel atleten stellen dat marihuana pijn helpt te verlichten, de focus verbetert, herstel- en genezingsprocessen faciliteert, angsten vermindert en saaie oefeningen minder saai maakt. Uit onderzoek blijkt dat cannabis gelinkt is aan een lager BMI, wat essentieel is voor veel atletische praktijken (misschien niet voor sumo-worstelen). Voor atleten is genoeg slapen cruciaal om gedurende de dag scherp te blijven en om het lichaam tijdens de nacht te herstellen. Verschillende onderzoeken koppelen marihuana aan een goede nachtrust. Ganja kan dus heel gunstig zijn voor atleten. Ook is bewezen dat THC bronchodilatatie veroorzaakt, wat de luchttoevoer naar de longen van cannabisgebruikende atleten verhoogt. Pijnverlichtende eigenschappen van marihuana hebben de prestatie van veel atleten geholpen en verbeterd. Vanwege de opioïdecrisis in de contactsporten zou cannabis opioïden mogelijk kunnen vervangen als een veiliger alternatief. Triatleet Cliff Drusinsky gebruikt cannabis om gefocust te blijven, hij gebruikt ook topical CBD-olie, waarvan hij claimt dat het hem helpt bij het herstelproces. Cannabis lijkt in feite veel voordelen te hebben voor de gezondheid en prestatie van atleten.
De genoemde onderzoeken tonen aan dat cannabis heel gunstig kan zijn voor atleten en voor beweging in het algemeen. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat marihuanastrains verschillen in chemische samenstelling, aangezien ze uit honderden bestandsdelen bestaan. Sativa-genen genereren een meer opbeurendere sensatie die een goede boost aan beweging kan geven, terwijl Indica-genen gebruikt kunnen worden om de spieren te ontspannen en het in het algemeen rustig aan te doen. De cannabisdosis maakt veel uit; als je te veel consumeert, val je misschien in slaap, wat ongewenst is tijdens een sportsessie. Dus let op de dosering van je wietconsumptie voordat je naar de fitness gaat.
MEDISCHE BEHANDELING
In de VS valt de consumptie van cannabis voor atletische doeleinden niet onder medische behandeling, en in de sportwereld wordt het nog steeds beschouwd als een taboe. Alhoewel de zaken zich ontwikkelen wat de legalisering van cannabis betreft, heeft de DEA CBD-olie recentelijk als een Lijst 1-drug geclassificeerd, net als heroïne. Dus we hebben nog een lange weg te gaan.
Het is belangrijk om de stoner-stereotypen te blijven ontkrachten en cannabis te zien voor wat het is: een chemische verbinding met gunstige eigenschappen voor de menselijke soort. Laten we ons erop richten om de deuren te openen voor onderzoekers om onderzoeken uit te voeren naar de effecten van marihuana en het gebruik ervan om onder andere sport en beweging te verbeteren. En ondertussen, als je geen bijwerkingen van marihuana op sporten ervaart: pomp die spieren!